.

Agricultura » Flori, ghivece si nutrienti plante

[Pagina 1 din 1]

Salix 'Tortuosa'

Salcie japoneza creata

Salix Babylonica

Salcie plangatoare

Betula Papyfera

Arbore extrem de decorativ, cu coaja alba care se exfoliaza in fasii ca de papirus.

Robinia Hispida

Robinua hispida sau salcamul rosu este un arbore de talia a-III-a se remarca prin inflorirea abundenta cu flori de culoare roz reunite in raceme.

Laburnum 'Vosii'

Laburnum anagyroides sau salcamul galben este un arbore de talie mica care se remarca prin frumusetea infloririi in mai-iunie. Florile reunite in raceme lungi de 15-20 cm sant de culoare galben auriu. Planta este in container. Se poate planta tot timpul anului.

COCOPEAT

Substrat de cultivare 100 % organic, dezinfectat si fara seminte de buruieni, ideal pentru uz general in gradinarit, culturi hidroponice, amestec pentru ghivece, cultura pentru flori taiate, ciuperci, bonsai, trandafiri, gazon, legumicultura. Este un foarte bun ameliator pentru solurile grele. Elibereaza lent elementele nutritive. Pentru radacini reprezinta un substrat excelent asigurand datorita porozitatii oxigenarea lor si a solului. Contine hormoni naturali pentru inradacinare. Are proprietati antifungice. Datorita prezentei a milioane de capilare retine foarte bine fertilizantii si apa.Prin uscare nu apare fenomenul de tasare ca in cazul altor substraturi. Se rehidrateaza foarte usor. Datorita continutului mare de lignina si celuloza se descompune greu si poate fi utilizat o perioada lunga. Este foarte usor. Pastreaza umiditatea solului in pe timp secetos. Se poate folosi singur ca substrat nutritiv sau in amestec cu nisip, mranita, pamant, etc.

Yucca Filamentosa

Yuccas filamentosa in container. Planta de exterior. Poate fi plantata in orice anotimp. Infloreste vara.

Albizia Julibrissin

Albizia julibrissin, mimosa sau arborele de matase se remarca prin infloritul abundent din perioada verii pana toamna, cu flori delicate ca o matase de culoare alb-roz si cu un parfum celest, prin frunzisul delicat care seara se strange ca si cum s-ar pregati de culcare si prin portul foarte etalat al coroanei, ca o umbrela naturala. Are o crestere foarte rapida daca este ingrijit corespunzator

Paulownia Tomentosa

Paulownia, arborele Printesei, si-a capatat numele in onoarea printesei Pavlovnia, fiica tarului Paul I al Rusiei. Acest arbore exotic originar din China se remarca prin portul si inflorirea sa abundenta de la inceputul primaverii dinaintea infrunzirii. Atunci se deschid mari corole liliachii asemanatoare ca forma gurii leului, dispuse in inflorescente tip panicule terminale, lungi de 30-60 cm, care emana un parfum discret de violete. Paulownia se remarca de asemenea prin cresterea sa foarte rapida de circa 3 metri pe an in primi ani precum si prin frunzele sale foarte mari ce pot atinge 60 cm in diametru. Datorita perisorilor existenti pe partea inferioara a frunzelor si a petiolului, arborele este un bun absorbant al zgomotelor.

[Pagina 1 din 1]