pompe de caldura sol
.

Pompe de caldura sol

Cautari similare:
   boiler solar      invertor solar      parasolare lemn      Cazanele pe lemn SOLARBAYER      pompe apa murdara      kit solar      pisolo      pompa de caldura      pompe 12 v      solare la cheie   
[Pagina 1 din 1]

Incalzire in pardoseala ZEWOTHERM / Germania

Sisteme de incalzire in pardoseala cu agent termic la temperaturi joasa ZEWOTHERM. Solartec este partenerul firmei ZEWOTHERM/Germania, leader in domeniul instalatiilor sanitare si a sistemelor de incalzire in pardoseala. Zewotherm produce in Germania cu utilaje de ultima generatie sisteme complete proiectate pentru fiecare situatie in parte, fie pentru case private in constructie sau renovare, fie pentru utilizari in domeniul industrial. Experienta indelungata in domeniul sistemelor de incalzire/racire in pardoseala, calitatea superioara a produselor si orientarea absoluta inspre cerintele clientilor sunt strans legate de numele ZEWOTHERM. Solartec ofera solutii complete in instalatii pentru eficientizarea energetica a cladirilor moderne de locuit, spatiilor comerciale sau de productie utilzand doar echipamente calitativ superioare din Germania, Elvetia, Austria sau Franta. Proiectam si instalam sisteme de incalzire in pardoseala, instalatii sanitare si alimentare cu apa potabila, sisteme de incalzire folosind pompe de caldura si panouri solare impreuna cu boilerele potrivite, sisteme de ventilare cu recuperare caldura, sisteme de aspiratoare centralizate si sisteme de generare energie electrica folosind turbine eoliene. Toate sunt proiectate cu scopul de a reduce costurile de intretinere asigurand totodata un confort ridicat.

Cazan pe peleti DCM Standard 036

Greutate (kg):250 Putere term. utila:40 KW Seria de cazane "DCM Marina" pe bio-combustibil produce apa calda prin arderea combustibilului solid granulat cu putere variabila intre 20000 kcal/h si 80000kcal/h. Aceste cazane au fost concepute special pentru performante ridicate, operare usoara si simplete in modul de instalare. Sunt fabricate din materiale de inalta calitate, conform normelor si standardelor legale. Panoul de comanda este montat pe partea superioara a cazanelor DCM si este furnizat cu toate cablurile necesare deja montate; totodata este testat si conectarea la circuitul electric, pentru acest scop un conector special este montat in interiorul panoului. Panoul de comanda cuprinde: - termometru 0-120 C - termostat 0 - 90 C - termostat pentru pompa 30 - 90 C - termostat de siguranta cu rearmare manuala 0 - 105 C - buton pornire –oprire - releu termic pentru protectia motorului de antrenare al melcului - in caz de supraancalzire se declanseaza o alarma sonora - temporizator (cu functia de a mentine arderea continua pe perioada in care nu exista cerere de incalzire ) este montat pe spatele panoului de comanda. CORPUL CAZANULUI: tip Marina cu trei cai orizontale de fum (gazele arse parcurg 3 cai diferite de fum,cedand caldura peretilor cailor de fum) ARZATOR- fabricat din otel inox AISI 304 care da posibilitatea de a preincalzi aerul necesar arderii ,optimizarii eficientei si de a reduce considerabil zgura reziduala. ALIMENTATOR-arbore cu melc dublu , care poate fi montat pe ambele parti ale cazanului, care alimenteaza cu combustibil arzatorul. REZERVOR- pentru stocarea combustibilului, avand capacitatea totala de aproximativ 100 kg. Acelasi rezervor poate fi divizat in 50/50 kg (MINITANDEM) dand posibilitatea de a amesteca doua tipuri de combustibil in camera de ardere. SCHIMBATOR DE CALDURA,- serpentina din cupru pentru producerea instanta a apei calde menajere COMBUSTIBILI CARE POT FI FOLOSITI: peleti din lemn, coaja de migdale, sambure uscat de masline, coaja de nuca, coaja de struguri, samburi de struguri amestecat cu 35% cu orice tip de copmbustibil mentionat, peleti amestecati cu 35% de seminte de cereale, orz, secara, peleti din coaja de struguri, samburi de ciresi, coaja de masline, coaja de fructe de padure, coaja de arahide. ACCESORII INCLUSE: -panou de comanda dotat cu : termometru, termostat 0-90 C, termostat pentru pornirea-oprirea pompei de circulatie, termostat de siguranta cu rearmare manuala, buton pornire-oprire. -instrument de curatare pentru cenusa. -cenusar -motor 0.5 CP pentru alimentarea automata a peletilor. -ventilator pentru alimentarea cu aer preincalzit a arderii -temporizator (cu functia de a mentine arderea continua pe perioada setata de utilizator) este montat pe spatele panoului de comanda.

Pompe de caldura apa-apa Roth

Pompe de caldura apa - apa Pompele de caldura apa-apa utilizeaza energia solara inmagazinata de apa din pinza freatica, sau mai rar de apa din riuri, sau lacuri, la incalzirea cladirilor si la prepararea apei calde menajere. Dintre toare tipurile de pompe de caldura, la momentul de fata, acestea dispun de cele mai bune randamente, avind valori COP intre 5,5- 6,1. In cazul utilizarii pompelor de caldura apa-apa trebuie analizata cu mare atentie atat commpozitia cit si canntitatea apei ce o avem la dispozitie. In cazul apelor murdare sau necorespunzatoare din punct de vedere al compozitiei, se va folosi un schimbator de caldura auxiliar sau si un rezervor separator de gaze. Pentru implementarea acestui sistem avem nevoie de doua puturi. Unul va fi sursa de apa, iar celalat put va fi folosit la deversarea apei din pompa de caldura. Din experienta se constata, ca acolo unde gasim cantitatea de apa cu destula usurinta, acolo avem probleme cu deversarea ei, din cauza nivelelor ridicate a apei din sol. In aceste cazuri suntem nevoiti sa foram mai multe puturi de mai mica adincime pentru a se putea deversa cantitatea de apa folosita de pompa de caldura. Distanta minima dintre putul de sursa si putul de deversare trebuie sa fie de cel putin 10 m, dar se recomanda o distanta de 15m.

Pompe de caldura sol-apa Roth Pompe de caldura sol-apa roth

Principiul de functionare al acestor pompe de caldura sol-apa este asemanator celor aer-apa, diferenta fiind in sursa de energie primara, adica sursa de unde se sustrage energia necesara la prepararea agentului termic. Aceste pompe de caldura sol-apa, denumite si pompe de caldura geotermale – adica utilizind energia termica inmagazinata in sol- colecteaza energia din sol cu ajutorul unor circuite inchise de tevi in care circula un agent de transfer termic (apa + glycol ). Acest lichid se pompeaza prin aceste circuite de tevi in sol la temperatura de -5ēC. Lichidul, parcurgind traseul de tevi dispuse in sol, se incalzeste la cca. 10ēC- 15ēC. Energia termica acumulata se va transfera pompei de caldura prin schimbatorul de caldura de pe partea rece a pompei de caldura, energie care se va folosii la prepararea agentului termic. In timpul cedarii energiei catre schimbatorul de caldura a pompei de caldura, lichidul din tevi se va racii din nou la -5ēC, astfel procesul de colectare a energiei incepe din nou.

[Pagina 1 din 1]
Rezultate in: